Bugsering af bil uden plader
Bugsering af biler uden plader kan, efter de nuværende regler, godt lade sig gøre, så længe følgende overholdes:
”Ved slæbning af køretøj, der ikke foregår med et slæbningskøretøj eller bil og et slæbningsredskab, skal det slæbte køretøj være forsynet med prøveskilte, prøvemærker eller være registreret og forsynet med nummerplader, medmindre det slæbte køretøj ikke er registreringspligtigt, og forsikringspligten er opfyldt.”
- 18 Stk. 4 i Bekendtgørelsen om slæbning af køretøjer
Vi gør det mere simpelt.
Når det ikke er en autotransporter eller en bil med et slæbetov, der trækker din bil, skal den bugserede bil være forsynet med prøveskilte og prøvemærker ELLER være registreret og forsynet med nummerplader. Det gælder dog ikke biler uden registreringspligt men med opfyldt forsikringspligt.
For at gøre det endnu mere simpelt: Ja, bugsering af bil uden plader er tilladt, så længe bilen er forsynet med prøveskilte og prøvemærker. Det vil sige, der er tale om bugsering af bil, som bliver brugt til prøvekørsler. Disse biler må gerne bugseres uden nummerplader.
Bugsering af bil uden abonnement
Hvis du skal bruge bugsering af bil uden abonnement, kan det altid lade sig gøre hos SOS Dansk Autohjælp. Uanset, om din bil er gået i stå på motorvej, eller du skal bruge bjergning; om du kører i personbil eller en lastvogn, har en campingvogn eller en trailer – vi hjælper med autotransport og bugsering af køretøjer uanset størrelsen og kategorien.
Ring til SOS Dansk Autohjælp, og bestil bugsering af bil uden abonnement her og nu på 70 10 80 90. Vi rykker ud med det samme og er der inden for ca. en time. Hvis vi kan få din bil til at køre på stedet, kan du køre med det samme. Hvis det ikke kan lade sig gøre, tilbyder vi bugsering af bilen til værksted, hvor den kan blive repareret.
Når medarbejderen på vagtcentralen har afklaret hvilken vejhjælp du har brug for, sendes sagen til en af vores stationer, som vil kontakte dig for at aftale pris og øvrige detaljer i forbindelse med vejhjælpen.
Prisen afhænger bl.a. af hvilken bil du har, afstand fra stationen til nedbrudstedet og til evt. værksted, tidspunkt på døgnet, evt. behov for særligt udstyr eller ekstra bemanding m.v. Desuden kan der tilkomme udgifter til reservedele, brændstof, olie og andre væsker, samt bro- og færgeafgifter.
Betaling sker på plads til stationen (kortbetaling eller MobilePay).